субота, 20 јула

Novi uzbudljiv roman književnika Milana Aranđelovića

Novi uzbudljiv roman književnika Milana Aranđelovića

 „Sanjaju li androidi radnička prava?“ naziv je novog romana književnika Milana Aranđelovića, u izdanju Bookvar magazin.    

Aranđelović nas u svom dobro poznatom pripovedačkom stilu ovog puta vodi u 2268. godinu „kada su se nad Zemljom  nadvili bioblačni korovi koji prodiru kroz sve pore žive i nežive materije i uništavaju je“. U opisu romana dalje se navodi:

„Privilegovane elite bogatih ljudi okupljaju se u gradskim enklavama koje se od korova štite moćnim fentilatorima, dok su siromašni strojevi prepušteni na milost i nemilost zelenoj pretnji i osuđeni na brzo rđanje i kraj. Ipak, strojevima je priznato pravo glasa, ali ne i pravo na platu. Plata im ionako nije potrebna jer energiju pune na Veliku Strojarnicu i sanjaju o Velikom Ulogu nakon prestanka svih funkcija. Ostale potrebe strojevi rešavaju prodajom svojih dragocenih zuba, te su vremenom svi oni postali bezubi. Sve ovo su im omogućili poplitičari koje su strojevi svojim glasanjem i doveli na vlast“.

Milan Aranđelović

Šta se potom dešava i ko je ko iz naših realnih života, moći ćete da saznate ukoliko poručite ovaj roman zanimljivog naziva putem mejla neverovatnimiki@yahoo.com ili preko sajta neverovatnimiki.com.

Naslovnicu romana ilustrovao je popularni strip crtač Aleksa Gajić.  

Milan Aranđelović je pisac, novinar, književni kritičar, satiričar i superheroj. Autor je romana Labudoliki paunovi moraju umreti, Balada meda i krvi, U.S.A., Sanjaju li androidi radnička prava?, urednik zbirki priča Imam nešto da ti kažem i Pismo za Estabana i druge priče, kao i autor priče u zbirci Čuvari zlatnog runa. Saradnik je brojnih časopisa i portala .

Već svojim prvim romanom Labudoliki paunovi moraju umreti Milan Aranđelović je, svojim jedinstvenim načinom pripovedanja i specifičnim humorom, privukao pažnju javnosti. Nakon ovoga usledili su romani Balada meda i krvi, kao i U.S.A. u kojima Aranđelović, pitkim jezikom i lepršavim stilom, kroz satiru i  sa mnogo duha i šarma, izvrće našu stvarnost kako bi je pokazao u pravom svetlu. Čitajući Aranđelovićeve knjige ne možete a  da se ne smejete, ali i da ne gutate knedle, jer u bizarnim situacijama, događajima, likovima i fenomenima iz romana svako može da prepozna svu apsurdnost realnosti u kojoj živimo.

Foto: Privatna arhiva

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *