субота, 20 јула

Novaku Đokoviću sledi deportacija iz Australije, Federalni sud ukinuo vizu

Novaku Đokoviću sledi deportacija iz Australije, Federalni sud ukinuo vizu

Drama koja je trajala 10 dana je konačno završena, i najbolji teniser sveta Novak Đoković oglasio se odmah nakon što je Federalni sud u Australiji odlučio da mu potvrdi ukidanje vize, što podrazumeva momentalnu deportaciju iz te zemlje.

Kako prenosi RTS, Novak Đoković je posle odluke Federanog suda uputio kratko saopštenje u kom se osvrnuo na rezultate današnjeg ročišta, prenosi australijski Ej-Bi-Si njuz.

„Odvojiću malo vremena da se odmorim i oporavim, pre nego što dam dalje komentare osim ovoga. Izuzetno sam razočaran presudom suda da odbije moju molbu za sudsko preispitivanje odluke ministra da mi ukine vizu, što znači da ne mogu ostati u Australiji i učestvovati na Australijan openu“, naveo je najbolji teniser sveta.

Istakao je da poštuje odluku Suda i da će sarađivati sa nadležnim organima u vezi sa njegovim odlaskom iz zemlje.

Novak je svim igračima i organizatorim a turnira poželeo sve najbolje, i zahvalio se na podršci koju je dobijao iz srbije, i ostatka sveta.

Foto: AO 2021/Youtube / Screenshot

Nakon što mu je u petak popodne drugi put poništena viza odlukom ministra za imigracije, Đoković je pokušao da se za ostanak u Australiji izbori na Federalnom sudu.

Međutim, tročlano veće u Melburnu u subotu popodne po lokalnom vremenu je saopštilo jednoglasnu odluku u korist države i podržalo ukidanje vize najboljem teniseru sveta.

Pre početka procesa, Novak je iz hotela „Park“, gde je bio u imigracionom pritvoru, prebačen u kancelariju svojih advokata, odakle je pratio i čekao konačnu odluku.

Sada će Australiju morati da napusti po hitnom postupku, a preti mu i zabrana ulaska od tri godine.

Najbolji teniser sveta imao je priliku da se bori za 10 titulu u Australiji, i ukupno 21. na Gren Slemovima, čime bi se upisao u istoriju ovog sporta kao teniser sa najviše osvojenih Slemova.

Izvor: RTS/MSI

Foto/Cover: AO 2021/Youtube / Screenshot

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *