четвртак, 18 јула

Roman „Tuneli prošlosti“ priča o našim malim životima, slobodi, pravdi…

Roman „Tuneli prošlosti“ priča o našim malim životima, slobodi, pravdi…

Novi roman „Tuneli prošlosti“ autora Miljana Paunovića pojavio se krajem prošle godine, i kako autor kaže on je još jedna priča o nama i našum malim životima.

Paunovićev drugi roman je spoj realnosti, pojedinih istorijskih momenata iz nekadašnje Jugoslavije, i naravno fikcije. To je priča o tajnama, našim malim životima, manipulaciji, sreći, nesreći, ljubavi, slobodi, pravdi…

Pisac o svom delu kaže: „Čitalac će verujem znati šta je tu realno, šta bi moglo da bude, a šta nije, ali upotpunjuje realnost. Likovi u ovom romanu su izmišljeni, ali kao što sam jednom rekao inspiraciju nalazim u ljudima i događajima… Svako od nas će se u nekom trenutku pronaći u ovom mom pisanju, jer pisac ne može da piše o nečemu što ne poznaje, ne oseća. Tuneli prošlosti su na neki način povezani sa Sobom tajni mojim prvim romanom, ali nisu nastavak, niti njegova prethodnica. Mogu se čitati svaki za sebe“, rekao je autor i dodao da su ova dva romana deo trilogije čiji će završetak biti za par godina, u zavisnosti koliko mu vreme dozvoli da zaokruži celu priču.

Književnica Nataša Bundalo Mikić u svojoj recenziji o romanu Tuneli prošlosti ističe:

„Postoji jedna tačka u kojoj se sastaju prošlo i buduće. U toj tački je sav život Snežane Obradović, glavne junakinje romana Tuneli prošlosti autora Miljana Paunovića. Snežana je neustrašiva, hrabra i ambiciozna mlada žena. Paunović nas svojim oštrim perom, filmičnim koracima, vodi kroz uzbudljive i napete scene vrlo vešto slikajući prožimanje porodičnih odnosa i političkih krugova sa potrebnom distancom. Sve nas uverljivo i psihološki oštroumno podseća na vremena koja savršeno poznajemo, koja smo živeli i živimo“.

Foto: Cover / Tuneli prošlosti

Izvor: Literaryworkshopkordun.com

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *