четвртак, 13 јуна

NUNS: Novinarima KRIK-a režimski mediji crtaju metu

NUNS: Novinarima KRIK-a režimski mediji crtaju  metu

Predsednik Nezavisnog udruženja novinara Srbije (NUNS) Željko Bodrožić izjavio je povodom napada provaldinih medija na novinare KRIK-a da su mediji pod kontrolom vlasti „pokrenuli zaumnu i veoma opasnu akciju povezivanja nezavisnih i profesionalnih novinara sa kriminalnom grupom Veljka Belivuka.

Bodrožić je dodao da se to čini ne bi li sa državnih funkcionera skinuli odgovornost za nastanak, jačanje i zlodela ove i drugih kriminalnih grupa koje su se poslednjih godina namnožile u Srbiji“.

Mreža za istraživanje kriminala i korupcije (KRIK) objavila je sinoć da se opet našla na meti provladinih medija koji pokušavaju da je diskredituju, ovog puta direktno je povezivajući s uhapšenim vođom kriminalne grupe, Veljkom Belivukom.

Više provladinih tabloida objavilo je na naslovnim stranama svojih izdanja za 10. mart navode da Belivuk sarađuje s portalom KRIK – da to njegov „privatni medij“, s kojim ima „tajni dil“.

– Informacije Televizije Pink i režimskih tabloida o vezama istraživačkog portala KRIK i Belivuka su besmislene konstrukcije i u te neistine ne može da poveruje niko ko iole prati javnu scenu i rad redakcije KRIK-a. Ali, veliki je problem što su velikom broju građana dostupni samo mediji koji plasiraju i šire te gnusne laži i zato je bezbednost naših hrabrih koleginica i kolega koji godinama unazad pišu o korupciji i kriminalu sada opasno ugrožena – naveo je Bodrožić u pisanoj izjavi.

Dodao je i da ičekuje da se državna tužiteljka Zagorka Dolovac i postupajući tužilac u predmetu Mladen Nenadić pod hitno oglase i skinu nacrtanu metu sa novinarki i novinara KRIK-a.

– Ali i (da) upozore državne funkcionere i njima poslušne medije da ne remete i dezavuišu istragu o zločinima i krivičnim delima organizovanih kriminalnih grupa“ – poručio je predsednik NUNS-a.  

– KRIK je po ko zna koji put meta prorežimskih medija koji na svaki način pokušavaju da diskredituju naš rad – objavio je KRIK na svom nalogu na Tviteru.

Izvor: MSI/N1

Foto: KRIK/Fb

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *