петак, 12 априла

Onlajn festival kratkog filma: MikroFAF od 13. do 15. novembra

Onlajn festival kratkog filma: MikroFAF od 13. do 15. novembra

Međunarodni festival nezavisnog kratkog filma 11. MikroFAF održaće se od 13. do 15. novembra u onlajn formatu.

Publika će besplatno moći da pogleda više od 100 kratkih filmova iz celog sveta u glavnom i pratećem programu, najavili su organizatori.

Glavni program obuhvata četiri takmičarske kategorije.

U kategoriji kratkog uradi-sam filma su ostvarenja u svim rodovima i tehnikama izrade (igrani, dokumentarni, animirani, eksperimentalni), nastala bez angažovanja profesionalnih filmskih radnika i bez profesionalnih obaveza tokom i nakon realizacije.

Kategorija nezavisni kratki film podrazumeva filmove koji ne odgovaraju „uradi-sam“ kriterijumima, ali su nastali u slobodnoj produkciji, bez komercijalnih namera i producentskih pritisaka.

U fokusu kategorije Can You Breathe? su filmovi koji odslikavaju ili preispituju globalne potrese u prvoj polovini 2020. godine.

Kategorija juniorski film namenjena je filmovima mladih autora, koji u momentu stvaranja svog filma nisu imali više od 18 godina.

U pratećem programu će biti predstavljeni radovi tinejdžera kojima su članovi udruženja Satibara i ujedno MikroFAF tima držali radionice tokom 2020. godine.

Takođe će biti prikazan gostujući program Kinokluba Zagreb, koji je sastavio Vedran Šuvar i koji obuhvata osam kratkih filmova.

Kako je istaknuto, ovo izdanje festivala prati pitanje Dišete li? (Can You Breathe?), sa ciljem da se skrene pažnja na globalne društveno-političke nemire i previranja koji su svojim negativnim posledicama i teškim izazovima obeleželi 2020. godinu.

Festival kratkog filma 11. MikroFAF je podržalo Ministarstvo kulture i informisanja Srbije.

Izvor: Danas.rs

Foto: Promo/MikroFAF

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *