четвртак, 13 јуна

Onlajn izdanje Beogradskog festivala evropske književnosti

Onlajn izdanje Beogradskog festivala evropske književnosti

Onlajn izdanje 9. Beogradskog festivala evropske književnosti počinje danas, organizuje ga izdavačka kuće Arhipelag u saradnji sa  Narodnom bibliotekom Srbije.

Paneli počinju u 13 časova i biće prenošeni na zvaničnoj Facebook stranici Narodne biblioteke Srbije: www.facebook.com/nbsrb.

Verujući da su čitaocima razgovori neophodni i da nas oni mogu odvesti u središte drugih važnih tema i razgovora, organizatori Beogradskog festivala evropske književnosti odlučili su da čitaocima ponude dva panela na kojima će se razgovarati o književnosti u novim okolnostima.

U centru pažnje ovih razgovora jeste ključno pitanje: Da li je među vidljivim i nevidljivim iskušenjima savremenog sveta i sama književnost postala nevidljiva?

Na panelu Srpska književnost u svetu, koji će se održati 22. decembra, razgovaraće se o prevođenju srpske književnosti, o prezentaciji srpske književnosti u međunarodnom kontekstu, kao i o novim mogućnostima promocije srpske književnosti u inostranstvu. U razgovoru učestvuju Vladislav Bajac, Zoran Hamović i Gojko Božović.

Sutra će biti održan panel Književnost i virus. O odjeku novih i starih virusa u književnosti i o tome kako nam književnost pomaže da razumemo stvarni svet ispunjen vidljivim i nevidljivim opasnostima, poznatim i nepoznatim virusima govoriće dr Milena Đorđijević, Jovana Milovančević i Gojko Božović.

Moderatorka panela na online izdanje 9. Beogradskog festivala evropske književnosti je književna kritičarka Marija Nenezić.

Snimci panela biće postavljeni i na nalozima Arhipelaga na društvenim mrežama (Facebook, Twitter, Instagram, YouTube).

Festival se zavšava sutra, 23. decembra.

Izvor: Arhipelag.rs

Foto: Promo

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *