субота, 20 јула

Premijera u Bitef teatru: „Kao da kraj nije ni sasvim blizu“

Premijera u Bitef  teatru: „Kao da kraj nije ni sasvim blizu“

Predstava grupe autora “Kao da kraj nije ni sasvim blizu”  biće izvođena u premijernom ciklusu u Bitef teatru od 15. do 17. januara, i to tri puta dnevno za po petoro posetilaca.

Ova predstava je  interaktivna pozorišna instalacija inspirisana prebacivanjem sveta, odnosa i ljudskih interakcija u digitalnu realnost.

Autorski tim, koji čine Maja Pelević (tekst), Nikola Zavišić (režija), Filip Mikić (video i VR), Anja Đorđević (kompozitor), Mina Strugar (produkcija zvuka), Jelena Piljić (asistentkinja režije i video produkcije) i Sanjin Ćorović (asistent video produkcije), bavio se promišljanjem novih oblika suživota i zajedništa čoveka i mašine, rečeno je na konferenciji za medije 12. januara u Bitef art kafeu.

Taj projekat bez glumaca, sastavljen od teksta, slika, muzike i VR-a, spaja pozorište i tehnologiju u neku vrstu imerzivnog teatra, a realizovan je kroz atipičan proces jer niko nije radio samo svoj, nego i sve druge poslove, istakla je Maja Pelević.

– Svi smo autori koncepta ove predstave. Zajedno smo radili na realizaciji, zajedno promišljali realnost, a divno je što smo na raspolaganju imali više meseci. Inspirativne su nam bile teme Bitef festivala iz prethodnih godina – Svet bez ljudi i Na ivici budućnosti –  izjavila je Maja Pelević.

Nikola Zavišić  je rekao da su, paradoksalno, zahvaljujući koroni, imali sreću da su mogli ovo da rade, inače bi neki bili zauzeti isplativijim poslovima, a neki ne bi ni bili u Beogradu.

– Ovako smo se okupili i razvijali ideje koje su nam svima ležale na srcu. To je luksuz i sreća je da smo mogli time da se bavimo. Hvala Bitef teatru što se upustio u ovu avanturu i hvala Sanjinu na njegovim spravama koje je doneo da bismo mogli uopšte da počnemo da razvijamo tu digitalnu gimnastiku – izjavio je Zavišić, ističući divnu kreativnu saradnju sa svim članovima autorskog tima.

Naredni blok izvođenja ove predstave u planu je 27, 28. i 30. januara.

Izvor: Seecult.org

Foto/Cover: Nenad Šugić

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *