понедељак, 27 маја

Punktovi za vakcinaciju građana bez zakazivanja

Punktovi za vakcinaciju građana bez zakazivanja

Vakcinacija bez zakazivanja termina počeće danas u Kruševcu i Sremskoj Mitrovici na nekoliko punktova, saopšteno je juče iz Vlade Srbije.

Naime, u ova dva grada biće otvoreni  centralni punktovi, kao i novi posebni punktovi u seoskim ambulantama gde će biti dovoljno vakcina kako bi se vakcinisali svi zainteresovani.

Kako javlja reporter RTS-a, u kruševačku halu sportova već stižu prvi građani koji žele vakcinu a nisu se prijavili.

Pozivaju se svi stariji od 60 godina da od utorka slobodno dođu na te lokacije i zaštite sebe i druge. Kako se navodi, vakcinacija se vrši cepivima „AstraZeneke“ i „Sinofarma“.

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić nedavno je rekao da će i on lično biti vakcinisan u nekom manjem mestu, na primer Žagubici, kako bi doprineo povećanju svesti o značaju vakcinacije.

Građani Srbije i dalje se mogu prijaviti preko eUprave ili call centra i izabrati jednu od ponuđenih vakcina.

Prema najnovijim podacima, u Srbiji je obavljeno ukupno 1.704.790 vakcinacija, a drugi dozu vakcine primilo je 623.424 građana. Srbija je prva u regionu po broju vakcinisanih na milion stanovnika, ali i po broju drugih doza na milion stanovnika.

Uprkos dobro organizovanoj vakcinaciji,  broj zaraženih od korona virusa u Srbiji raste, te Krizni štab i Vlada Srbije apeluju na poštovanje svih mera, bez obzira da li je građanin vakcinisan ili ne.

Izvor: RTS/MSI

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *