петак, 12 априла

Raspisan konkurs za nagradu „Dragan Janjić“

Raspisan konkurs za nagradu „Dragan Janjić“

Nezavisno udruženje novinara Srbije (NUNS) i novinska agencija Beta, raspisali su treći po redu konkurs za nagradu „Dragan Janjić”, za najbolje radove na temu „Medijska pismenost”.  

Clj konkursa je da oblast medijske pismenosti približi široj javnosti kroz različit savremeni multimedijalni pristup u obradi tema i ideja iz ove interdisciplinarne oblasti. 

Ove godine biće dodeljene dve nagrade, za studente i profesionalce na osnovu pisanog predloška. Obe nagrade će iznositi po 160.000 dinara bruto. 

Uslov je da su radovi nastali u periodu od 15. februara 2023. do 15. aprila 2024.  godine. Neophodno je da oni predstavljaju inovativne autorske radove koji su zaokružena celina, i da ukazuju na značaj medijske pismenosti za profesionalnu i širu javnost.

 Rok za prijavu radova je 15. april 2024. godine.

Na konkurs se mogu prijaviti studenti osnovnih i master studija svih fakulteta i profesionalci  (npr. istraživači, akademski radnici, informacioni/bibliotečki, medijski i tehnološki stručnjaci, edukatori, umetnici, aktivisti koji se u poslednjih pet godina bave temom medijske pismenosti). 

Nagrada „Dragan Janjić“ nastala je u čast preminulog novinara, osnivača Bete i NUNS-a. 

Detaljnije infomacije o konkursu na sajtu NUNS – a.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *