субота, 20 јула

Raspisan poziv za program „Medijska pismenost mladih“

Raspisan poziv za program „Medijska pismenost mladih“

Fondacija Ana i Vlade Divac raspisala je poziv za program „Medijska pismenost mladih” koji se sprovodi u okviru projekta „Jačanje uloge mladih u promovisanju većeg međusobnog razumevanja, konstruktivnog narativa, poštovanja različitosti i poverenja“ koji je podržan od strane UN agencija.

Program „Medijska pismenost mladih” je koncipiran sa ciljem da unapredi veštine i kapacitete mladih ljudi o medijskoj pismenosti i kritičkom mišljenju, kao i o izveštavanju o temama kao što su: rodno zasnovana diskriminacija, onlajn govor mržnje, dijalog i prevencija nasilja, toksični maskulinitet, rodna ravnopravnost, rodni stereotipi i dr, navodi se na sajtu Resurs Centra.

Program je namenjen mladima između 18-30 godina koji žele da unaprede svoja znanja iz navedenih oblasti i da kroz praktičan rad steknu nove veštine. Pozivaju studenti, mladi medijski profesionalci, članovi omladinskih organizacija i pojedinci koji se bave medijskim izveštavanjem i zainteresovani, da se prijave na konkurs do 31. januara 2023. godine.

Program uključuje tri dana intenzivne obuke u Beogradu i četiri meseca mentorskog rada (online i uživo), kao i izradu autorskih kampanja koje će potom, kroz projekat, biti promovisane na omladinskim portalima. Kurikulum će razviti pet odabranih stručnjaka iz oblasti medija, rodne ravnopravnosti, ljudskih prava i novinarstva.

Po završetku treninga, planiran je četvoromesečni mentorski program.  Polaznici i polaznice će biti podeljeni u 10 grupa i sa svojim mentorom/mentorkom će razvijati autorske kampanje koje će potom biti promovisane na omladinskim i drugim online portalima.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *