четвртак, 13 јуна

Beogradski FDU pozvao studente da prijave svaki vid zlostavljanja

Beogradski FDU pozvao studente da prijave svaki vid zlostavljanja

Fakultet dramskih umetnosti u Beogradu pokreće platformu “FDU – Protiv nasilja”, sa namerom da se aktivno bavi prevencijom i sprečavanjem svake vrste zlostavljanja i zloupotrebe u obrazovnim procesima, a posebno problemima vezanim za seksualno uznemiravanje.

FDU je tim povodom na svom sajtu izdao saopštenje u kome pozivaju sve  studentkinje i studente, ukoliko su imali bilo kakvo loše iskustvo koje ukazuje na nasilničko ponašanje ili smatraju da je došlo do zloupotrebe položaja u obrazovnom procesu ili u prostorijama FDU, da im se obrate i takvo ponašanje prijave.

– Obavezujemo se da ćemo potpuno poštovati principe poverljivosti, zaštititi svaku studentkinju i studenta i pokrenuti mere kojim se takva ponašanja obustavljaju, sprečavaju i sankcionišu – navode sa FDU.

Radnu grupu u okviru platforme “FDU – Protiv nasilja” čine dr Divna Vuksanović, redovna profesorka, Srdan Golubović, redovni profesor, Biljana Srbljanović, redovna profesorka, dr Irena Ristić, vanredna profesorka, Stefan Ivančić, docent, Andrea Pjević, studentkinja prodekanka, Jovana Jankov, članica Studentskog parlamenta i Nemanja Obrenović, član Studentskog parlamenta.

Sve poruke i prijave mogu se poslati putem elektronske pošte na adresu protivnasilja@fdu.bg.ac.rs

Foto: FDU Beograd/Youtubescreenshot

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *