понедељак, 27 маја

„Buđenje proleća“ na festivalu „Dani Balkana“ u Minhenu

„Buđenje proleća“ na festivalu „Dani Balkana“ u Minhenu

Predstava Buđenje proleća u režiji Jelene Kajgo i koreografiji Dejane Volarev biće prikazana 6. marta na festivalu Dani Balkana u Minhenu, saopšteno je iz Bitef teatra.

Publika će moći da pogleda predstavu i na  platformi ovog festivala, na kanalu Kameršpile teatra kao i na Youtube kanalu Bitef teatra, dok je njeno izvođenje zbog epidemiloške situacije pomereno za juli mesec.

Predstavu, koja je rađena po motivima poznate drame Franka Vedekinda, izvodi Mlada Bitef dens kompanija, za koju je ovo izuzetno značajna saradnja, budući da je Kameršpile teatar proglašen za najbolje pozorište u Nemačkoj u 2020. godini. Predstava Buđenje proleća kreirana je kao oblik dokumentarno plesnog teatra i pokreće značajna društvena pitanja, poput maloletničkih abortusa, seksualnog vaspitanja i vršnjačkog nasilja.

U predstavi Buđenje proleća igraju Milica Bajčetić, Jakša Filipovac, Una Đorđević, Nikola Živković, Staša Ivanović, Tijana Ostojić, Sara Tasić, Natalija Đečević, Lenka Ranković i Dušan Bajčetić,  kompozitorka je Aleksandra Đokić a kostimografkinja Selena Orb.

Festival Dani Balkana već petnaest godina organizuje udruženje Od čoveka čoveku iz Minhena.

Foto/Cover: Bitef teatar/Buđenje proleća/Promo

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *