субота, 20 јула

Onlajn radionica „Nasilje prema ženama i zdravlje“

Onlajn radionica „Nasilje prema ženama i zdravlje“

EU info point Novi Sad i EU info point Niš u saradnji sa Autonomnim ženskim centrom organizuju onlajn radionicu na temu „Nasilje prema ženama i zdravlje“, povodom 8. marta, Međunarodnog dana žena.  Radionica će biti održana 9. marta, a prijavljivanje je na  https://euinfo.civicatalyst.org/registracija .

U pozivu za ovaj događaj navodi se da je nasilje prema ženama je veliki društveni problem, koji ugrožava pravo žena na slobodan i zdrav život.

„Iako žene najčešće preživljavaju nasilje od strane muževa, intimnih partnera i drugih članova porodice, odgovornost da reagujemo na nasilje nalazi se na svim članovima društva jer nasilje nije privatna stvar. Ugrožavajući život žena, nasilje onemogućava postizanje opšte jednakosti, razvoja i mira u društvu“ – ističe se u najavi tribine.

Foto: Promo

Neke od tema o kojima će se razgovarati:
– Život u nasilju i posledice na žene i njihovu okolinu
– Zakonski mehanizmi zaštite žena
– Uticaj nasilja na zdravlje žena
– Upoznavanje sa mogućnostima zaštite od nasilja

Radionicu vodi Tanja Ignajtović psihološkinja, doktorirala je na Fakultetu političkih nauka u Beogradu. Od 2001. godine angažovana je u Autonomnom ženskom centru u Beogradu.

Međunarodni dan žena, 8. mart obeležava se u čitavom svetu. Nastao je kao dan borbe za ekonomsku, političku i socijalnu ravnopravnost žena i muškaraca.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *