субота, 20 јула

Govorom mržnje poslanici vladajuće većine ugrožavaju bezbednost novinara

Govorom mržnje poslanici vladajuće većine ugrožavaju bezbednost novinara

Grupa od 20 nevladinih organizacija i novinarska udruženja osudili su niz lažnih optužbi, vređanje i targetiranje novinara Nove S i N1, od strane poslanika vladajuće većine, prenosi portal N1.

Za sada se tim povodom nisu oglasili ni predsednik parlamenta, a ni predsednica Vlade. Optužbe strani plaćenici i domaći izdajnici i anti-državni neprijatelji i uopšte takva retorika u parlamentu, mogu izazvati agresivnu reakciju pojedinaca u društvu i zato je bezbednost novinara ugrožena, zaključuju sociolozi.

Iz skupštinskih klupa se prethodnih dana moglo čuti da su TV N1 i TV Nova S „antidržavna konstrukcija“, „antisrpski mediji“, „strani plaćenici, domaći izdajnici“, da „postaju polako neregistrovane političke partije“ i da je njihovo ponašanje „apsolutno antidržavno“.

O dnevnom redu,naravno, nije bilo ni reči, ali zato se targetiranje pojedinih medija i novinara satima pronosilo vladajućim delom skupštinske sale. Parlament je na taj način pokazao kako one koji se zalažu za objektivno i nezavisno izveštavanje pretvoriti u državne neprijatelje.

Izvor: N1

Foto: Skupština Srbije/Youtube/Screenshot/RTS

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *