уторак, 23 априла

Objavljena rang lista najboljih zemalja za život

Objavljena rang lista najboljih zemalja za život

Kanada je najbolja zemlja za život, prema rang listi američke medijske kompanije „U.S News end World Report“ za 2021. godinu.

Kanada je prvi put u istoriji ponela titulu najbolje zemlje sveta.

Izveštaj se objavljuje svake godine. Prošle godine je Švajcarska je zauzela prvo mesto, dok se Kanada našla odmah iza nje. Rangiranje zemalja se vrši prema širokom spektru kategorija, uključujući poslovnu agilnost, moć, društveno odgovorno poslovanje, položaj žena, perspektivnost, rasnu jednakost i još dosta toga.

Prema ovogodišnjoj rang listi na drugom mestu je Japan, a treće je zauzela Nemačka. Zatim slede Švajcarska, Australija, Sjedinjene Američke Države, Novi Zeland, Velika Britanija, Švedska, Holandija.

Prema izveštaju, Kanada je zemlja koja ima dobro tržište rada, brine o ljudskim pravima i socijalnoj pravdi i ne smatra se korumpiranom. Takođe, dobila je najviše priznanje i za oblasti poput obrazovanja, kvalitetnog penzionisanja, transparentnosti i ekološkog, zdravog života.

Kanada je zauzela prvo mesto i kada je društveno odgovorno poslovanje u pitanju, drugo mesto za rasnu jednakost i šesto mesto za preduzetništvo. Sa druge strane, ova zemlja se nije našla među prvih deset u kategorijama kao što su: avanturizam, kulturološki uticaj, moć ili kulturno nasleđe.

Izvor: b92.net

Foto: Pixabay.com/Vankuver

 

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *