субота, 20 јула

Počela je nova školska godina sa maskama i strepnjom roditelja

Počela je nova školska godina sa maskama i strepnjom roditelja

Osvanuo je dugo očekivani 1. septembar, osnovci i srednjoškolci su konačno pošli u školu. Uslovi nisu redovni, jer bez maske  ne mogu da prisustvuju času. Ima i onih, tri odsto prema zvaničnim podacima, koji će nastavu pohađati od kuće – online.

Ima i dece koja baš ne mogu da se snađu kada idu u školu ( pa i njihovi roditelji), jer su podeljeni u dve grupe, pa jedna ide jednog dana, drugog druga, u različitim terminima, ali bitno je da idu, i da je nadležno ministarstvo sve spremilo i uredilo da naša deca budu bezbedna.

Deca će osim nošenja maski morati da drže i fizičku distancu. Da, deca uzrasta od 7 do 19 godina treba da drže socijalnu distancu.

Roditelji su dužni da detetu pre odlaska u školu izmere temperaturu, te ako je nema, može na časove, ako je ima treba da obaveste školu. ako je dobije u školi ne znamo šta treba da radi, samo ne treba da se paniči.

Takođe, učenje je kombinovano za one koji idu u školu. Malo online, malo do škole, videćemo kakve će rezultate dati ova metoda.

Šta će biti sa ovom školskom godinom u oktobru ili novembru kada se očekuje novi talas korona virusa to više niko ne može sa sigurnošću da nam kaže. Roditelji su uglavnom srećni što im deca polaze u školu, jer „moraju da se druže“, ali i strepe za njihovo zdravlje, što je sasvim logično. Deca treba da se druže, i to je sasvim u redu. Kakve će i da li će druženje imati većih posledica po zdravlje dece i roditelja, saznaćemo za mesec, dva.

Da podsetimo, prvo polugodište nove školske godine trajaće do 29. januara, dok će drugo polugodište, prema kalendaru Ministarstva prosvete, trajati od 17. februara do 18. juna 2021. godine.

„Od kolevke pa do groba najlepše je đačko doba“, napisao je Branko Radičević, pa neka tako i ostane.

Foto: Pixabay.com

 

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *