понедељак, 27 маја

Poplave u Srbiji: Vanredna situacija u 20 opština, kuće pod vodom, srušeni mostovi

Poplave u Srbiji: Vanredna situacija u 20 opština, kuće pod vodom, srušeni mostovi

Vanredna situacija zbog poplava izazvanih obilnim padavinama proglašena je u 20 srpskih opština i gradova, a meteorolozi upozoravaju da će i danas vodostaj reka biti u umerenom porastu.

U prekidu je saobraćaj na više regionalnih puteva. Poplavljena su brojna domaćinstva, a stotine građana je evakuisano. Stanovništvu pomaže i vojska. Nadležni najavljuju brzu nadoknadu štete.

Načelnik Sektora za vanredne situacije Predrag Marić, rekao je da je evakuisano je 275 osoba, a će se danas nastaviti potraga za bračnim parom iz Studenice.  

Nabujale reke oštetile su putne pravce u zapadnom i centralnom delu Srbije, saobraćaj je na pojedinim deonicama i dalje u prekidu. JP „Putevi Srbije“ saopštilo da je  saobraćaj obustavljen na putevima Arilje-Ivanjica i Požega-Arilje, na ulazu u Arilje.

Foto: N1/Screenshot

Do Guče se može jedino iz pravca Čačka, a zatim se u ovom mestu vozači usmeravaju na alternativni put koji vodi ka Ivanjici. Do Ivanjice se može iz pravca Sjenice kao i putem koji iz Nove Varoši vodi preko Katića i Jasenova.

U saniranje puteva i pomoći na terenu uključila se i vojska Srbije, a razmatra se mogućnost izgradnje pontonskih mostova na mestima gde je voda odnela mostove.

Izvor: RTS / Media Start Info

Foto/Cover: Veramijat /Twitter

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *