понедељак, 27 маја

Studenti iz regiona mogu da apliciraju za master stipendije u Luksemburgu

Studenti iz regiona mogu da apliciraju za master stipendije u Luksemburgu

Evropski institut za javnu upravu (EIPA) sa sedištem u Luksemburgu saopštio je da nudi stipendije za pohađanje Master evropskih pravnih studija (MELS Online) 2021-2023, koje su dostupne kandidatima iz Albanije, Bosne i Hercegovine, Kosova, Severne Makedonije, Crne Gore, Srbije i Turske.

Kako piše portal Euractiv.rs,  Ministarstvo spoljnih poslova Luksemburga saopštilo je da je svrha stipendije da omogući šest kvalifikovanih kandidata, koji su već započeli profesionalnu karijeru, da pohađaju master program evropskih pravnih studija u Luksemburgu.

Master evropskih pravnih studija (MELS Online) nudi EIPA u Luksemburgu, u partnerstvu sa Univerzitetom Loren u Francuskoj.

Misija EIPA-e je pružanje visoko-kvalitetnih kurseva obuke za razvijanje kapaciteta profesionalaca, nacionalnih i regionalnih javnih uprava koje se bave poslovima EU, kao i evropskih institucija.

MELS Online je studijski program prilagođen da se uskladi sa postojećim profesionalnim odgovornostima studenata, a završetak programa može biti savršena odskočna daska za sledeći korak u profesionalnoj karijeri.

Program je dizajniran za postizanje dva glavna cilja – da pruži znanja o temeljnim pitanjima u osnovi procesa evropskih integracija i da ponudi postepenu i sve veću specijalizaciju u širokom polju evropskog prava, s ciljem omogućavanja studentima da se na praktičan način bave pravnim pitanjima.

Za šest korisnika, stipendija pokriva punu školarinu, uključujući pristup svim onlajn sesijama i materijalima za učenje na daljinu.

Korisnici stipendija takođe će dobiti pomoć za troškove putovanja tokom dve akademske godine za osam putovanja u Luksemburg u iznosu do 4.900 evra, kao i novac za dnevne troškove u Luksemburgu prilikom pohađanja kurseva, kada budu ukinuta ograničenja putovanja zbog korona virusa.

Krajnji rok za prijave za stipendije je 14. maj 2021. Za više detalja posetiti sajt EIPA.

Izvor: Euractiv.rs

Foto: Pixabay.com/Luksembrug

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *