четвртак, 18 јула

Udruženje socijalnih pedagoga BiH: “Dobili smo prostorije u Zenici, kolege mogu da nam se priključe”

Udruženje socijalnih pedagoga BiH: “Dobili smo prostorije u Zenici, kolege mogu da nam se priključe”

Udruženje socijalnih pedagoga u Bosni i Hercegovini iz Zenice, dobilo je svoje prostorije u kojima će moći da se okupljaju i obavljaju svoje aktivnosti, rekli su naš portal iz ovog udruženja.

Ovo udruženje je osnovano početkom januara ove godine, a kako kaže Almin Muftić predsednik USP u BiH u početku nisu imali podršku javnosti.

– Uz to nas je i pandemija korona virusa usporila, ali sada zahvaljujući Gradskoj upravi Zenice dobili smo  prostorije u zgradi bivšeg Zenicastana tako da ćemo aktivnije realizovati naše planove.

Foto: Almin Muftić

Muftić dodaje i to da je socijalna pedagogija jedna od nauka, koja se primjenjuje u svim oblastima ljudskog delovanja, ali i ljudskih odnosa i kao takva zaslužuje da dobije veći značaj u društvu , što je jedan od ciljeva ovog udruženja.

– Bavit ćemo se savjetovanjima psihološkog i socijalnog karaktera pogotovo marginaliziranih grupa, te mladih ljudi, kojima ćemo biti podrška u potrazi za pravim vrednostima, te prevazilaženju krize identiteta, ali i ostalih kriznih situacija – objašnjava Muftić.

Foto: Udruženje socijalnih pedagoga BiH

Udruženje socijalnih pedagoga BiH uključivanjem mladih članova i stučnjaka u ovoj oblasti ojačaće svoj kapacitet i podići značaj socijalnih pedagoga u društvu na jedan viši nivo.

Foto/Cover: Udruženje socijalnih pedagoga BiH

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *