недеља, 16 јуна

Besplatan Festival holandskog filma u bioskopu pod zvezdama

Besplatan Festival holandskog filma u bioskopu pod zvezdama

Besplatan Festival holandskog filma na Adi Ciganliji u Beogradu otvoriće ostvarenje „Borbena devojka“,  u petak 4. septembra.

Ova holandska porodična drama, sa elementima akcije  dolazi od reditelja Johana Timersa iz 2018. godine i  prati priču dvanaestogodišnje i temperamentne Bo, koja je talentovana kik -bokserka. Nju na putu ostvarenja sportskih ciljeva ometaju roditelji koji su u procesu razvoda i imaju česte svađe. Pred Bo je težak zadatak da nauči da se nosi sa svojim emocijama i da shvati da u životu ne može uvek sve da kontroliše. Mladu Bo u filmu tumači 17-godišnja holandska glumica Aiko Bermsterboer, već poznata holandskoj publici po nekoliko filmskih ostvarenja.

Foto: Promo

„Binti“ će biti prikazana na Adi u subotu, a u pitanju  je holandska porodična drama iz 2019. godine reditelja Frederika Migoma. Film opisuje život istoimene devojčice Binti ( 12 godina ) koja iako rođena u Kongu, sa svojim ocem živi u Belgiji od ranog detinjstva. Iako nema legalna dokumenta, ona želi da živi normalan život i sanja da postane vlogerka kao njen uzor Tatjana. Elias (11 godina ) vodi svoj „spasilački klub“ bez pomoći oca koji se preselio u Brazil nakon razvoda od Eliasove majke Kristine. Kada njihov dosadni komšija pozove Kristinu na romantično putovanje u Pariz, Elias iznerviran i ljut beži u svoju kuču sa drvećem. Kada se ukrste životi Binti i Elijasa nastaje interesantan zaplet i uzbudljiva filmska priča. Binti u drami tumači  mlada glumica Bebel Baloji, dok Eliasa tumači Mo Baker.

Foto: Promo

Poslednjeg dana festivala, 6. septembra, biće prikazan film „Ajzenštajn u Gvanahuatu“  biografska komedija i drama britanskog reditelja Petera Grinveja. Ovo je priča o cenjenom sovjetskom filmskom stvaraocu Sergeju Ajzenštajnu, koji se proslavio svojim revolucionarnim nemim filmom Oklopnjača Potemkin iz 1925. godine zbog čega je i pozvan u SAD. Film je naime opisivao pobunu mornara na ratnom brodu, koji je bio uvod u rusku revoluciju. Ipak, nakon što je odbačen od Holivuda i zlonamerno ponižen od konzervativnih Amerikanaca, Azejnštajn je 1931. otputovao u Meksiko da bi razmotrio film koji je privatno finansiran od strane američkih prokumunističkih simpatizera, na čelu sa američkim piscem Aptonom Sinklerom. Tako je njegovo meksičko iskustvo bilo presudno u njegovoj životnoj filmskoj karijeri tokom koje je ostao upamćen i po politički angažovanim filmovima „Aleksandar Nevski“ i „Oktobar“. Azejnštajna u filmu tumači finski glumac Elmer Bak.

Projekcije počinju svake večeri u 21 sat. Rezervaciju  karata možete obaviti putem  sajta Kombank Dvorane www.kombankdvorana.rs

Foto: Promo

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *