четвртак, 13 јуна

Jubilej Muzeja savremene umetnosti Beograd: „55. godina sećanja“

Jubilej Muzeja savremene umetnosti Beograd: „55. godina sećanja“

Muzej savremene umetnosti u Beogradu obeležava 55 godina od osnivanja, u utorak 20 oktobra.

Tim povodom od srede 21. do sledeće srede 28. oktobra – pozivaju publiku da zajedno sa njima podeli svoja sećanja na muzej. Besplatan ulaz će imati svi koji sa sobom ponesu fotografije, anegdote, pesme i slične uspomene koje ih vezuju za Muzej savremene umetnosti.

Isti predmeti će biti istaknuti na panou, koji će biti postavljen pored Knjige utisaka u lobiju Muzeja.  U Knjigu utisaka posetioci mogu upisati neku priču o tome na koji način pamte Muzej, kako je neka izložba ostavila poseban utisak na njihov život, ili o prijateljstvima koja su nastala prilikom posete Muzeju.

Posetioci će moći tokom te nedelje da besplatno pogledaju trenutno postavljenu izložbu Refleksije našeg vremena: Akvizicije Muzeja savremene umetnosti 1993-2019.

Kao dodatni program u sredu 21. oktobra u 18 časova je autorsko vođenje kroz izložbu Refleksije našeg vremena : Akvizicije Muzeja savremene umetnosti 1993-2019. Kroz izložbu vode autorke dr Rajka Bošković i Žaklina Ratković.

Zbog trenutne pandemije korona virusa u muzeju istovremeno mogu boraviti najviše 30 osoba, i prilikom posete obavezno je nošenje zaštitne maske i održavanje fizičke distance u razmaku od minimum dva metra između dvoje posetilaca.

Pri ulasku u zgradu muzeja obavezna je dezinfekciju ruku i beskontaktno merenje telesne temperature.

Zainteresovani za vođenje su obavezni da se prethodno prijave na e-mail adresu info@msub.org.rs do utorka, 20. oktobra 2020. godine do 12 časova.

Foto: MSUB/Logo

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *