уторак, 23 априла

Kanski filmski festival krajem oktobra u mini formatu

Kanski filmski festival krajem oktobra u mini formatu

Pandemija korona virusa dovela je i do odlaganja filmskog festivala u Kanu. On će ipak biti održan u mini formatu od 27. do 29. oktobra, kada će biti prikazana (samo) četiri filma iz zvanične selekcije za ovu godinu.

Mini festival otvoriće ostvarenje „Un triomphe“ (Jedna pobeda) reditelja Emanuela Kurkola (Emmanuel Courcol),  a projekciji će prisustvovati filmska ekipa.

Kulturnu manifestaciju će zatvoriti film „Les Deux Alfred“ (Dvojica Alfreda) Brunoa Podalidesa (Podalydes). Toj projekciji će prisustvovati reditelj i glavna glumica u filmu Sandrin Kiberlen (Sandrine Kiberlain).

Biće prikazana još dva filma – „True Mothers“ Japanke Naomi Kavaze i „Beginning“ prvenac Gruzijke Dee Kulumbegašvili koji je nedavno nagrađen na filmskom festivalu u San Sebastijanu.

Žiri, čiji će sastav uskoro biti saopšten, dodeliće Zlatnu palmu za kratkometražni film i nagrade Sinefondasion (Cinefondation) specijalizovane za otkrivanje novih talenata.

Organizatori Kanskog festivala  saopštili su spisak od 56 filmova u zvaničnoj selekciji za 2020. godinu.  Oni se nadaju da će naredne godine u uobičajenom terminu od 11. do 22. maja biti održano 74. izdanje čuvenog filmskog festivala.

Izvor: Danas

Foto: Kanski festival/Pixabay.com

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *