субота, 20 јула

“Meni glupo bez tebe” Miroslave Đušić Nedeljković: Roman za Martina i večnu ljubav

“Meni glupo bez tebe” Miroslave Đušić Nedeljković: Roman za Martina i večnu ljubav

Deseta knjiga književnice Miroslave Đušić Nedeljković „Meni glupo bez tebe“ objavljena je nedavno u izdanju Liberlanda  i već je zaintrigirala čitaoce svojom iskrenom emotivnom pričom.

Autorka je  povodom svoje nove knjige, koja ovog puta nije krimi roman sa uzbudljivim zapletom po čemu je Nedeljkovićeva poznata, održala krajem novembra i promociju u CK „Vlada Divljan“ poštujući sve epidemiološke mere.

Nedeljkovićeva ističe da je ovo njen „poslednji roman“, a posvetila ga je  svojoj najvećoj ljubavi u životu, Martinu.

Foto: Promo

– Rekla sam na promociji da nakon ove knjige više ništa neću objaviti. Naravno, pisaću, jer ja bez pisanja ne mogu. To sam ja, to je moj život, moj način izražavanja, ali ovom knjigom sam zaokružila svoj rad – kaže za naš portal autorka romana i dodaje:

– Ovo je moja deseta knjiga,  a sve što mi se desilo je neponovljivo i zato mislim da sa ovim jubilarnim brojem “10”, treba da završim.  Zato što je baš tako, kako sam nazvala knjigu “Meni glupo bez tebe”, dalje se ide zato što se mora, pa zato nema mesta za nove teme i nove naslove – ističe Nedeljkovićeva.

U recenziji ove autobiografske ispovesti Olivera Ristić je napisala:

Autobiografska ispovest ‘Meni glupo bez tebe’ specifična je forma koju čitalačka publika nije upoznala kroz prethodne romane Miroslave Đušić Nedeljković. Ujedno to je i poruka, koja se snažno nameće, da su sve velike ljubavi srećne, uprkos surovosti života, jer sreća je voleti i biti voljen. U pesmama, kojima autorka preseca delove svoje ispovesti, sadržani su sublimirani trenuci najiskrenijih emocija, koje samo poezija može da ponese. Na kraju nam autorka poručuje u knjizi da ovaj omaž, ostaje zauvek: ’Možda će baš ova gomila zbrkanih mojih misli i reči bačenih na belilo papira, pomoći da naša priča nikad ne umre, da je čitaju naši unuci’.

Miroslava Đušić Nedeljković

Miroslava Đušić Nedeljković kaže da je ovaj roman nešto sasvim novo i da je najautobiografskiji, što su potvrdili i prvi čitaoci.

– Sigurna sam da ako može da vidi šta sam napisala i uspela da objavim, da je ponosan na mene. Možda će u nekom krajičku duše biti i ljut, zato što sam nas ogolila, ali ta ljutnja će biti kratka. Biće mu drago što će neke buduće generacije pročitati ovu autobiografsku priču, spakovanu u roman, koji to zapravo i nije. Ovo su naše prepiske, sastavljene iz mog dnevnika i njegovih pisama, najljubavnijim na svetu- navodi autorka knjige.

Inače, dizjan korica za ovaj roman je uradila autorkina unuka Ena Tomić.

Ukoliko i vi želite da pročitate ovu iskrenu priču koja je napisana iz velike ljubavi, vaš primerak romana možete poručiti tako što ćete zapratiti profil autorke na Fejsbuku “Miroslava Đušić Nedeljković” i javiti joj se u inboks za više informacija.

M.Paunović

Foto: Bojana Durman

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *