уторак, 23 априла

„Nišvil“ će biti održan, odluka o konačnom terminu prvog dana avgusta

„Nišvil“ će biti održan, odluka o konačnom terminu prvog dana avgusta

Konačna odluka o terminu i formatu Nišvil džez festivala biće doneta 1. avgusta, rekao je na današnjoj konferenciji za novinare direktor ovog festivala Ivan Blagojević.

Kompletan glavni i svi prateći programi  već su ranije isplanirani, i prema tom planu  festival bi trebalo da se održi od 7. do 16. avgusta.

– Od epidemiološke situacije i preporuka kriznog štaba zavisiće da li će festival biti održan u predviđenom terminu od 13. do 16. avgusta, sa tada dozvoljenim brojem posetilaca, ili onlajn, bez posetilaca – rekao je Blagojević.

On je dodao da će  odluka najviše zavisiti od pojedinih zemalja da ukinu obavezan karantin od 14 dana za svoje umetnike nakon nastupa na Nišvilu.

– Mada su pojedini muzičari spremni da sviraju na Nišvilu, iako bi posle morali u karantin u svojim zemljama – izjavio je direktor Nišvila.

On je precizirao da će ukoliko te odluke, koje su sada na snazi, ne budu ukinute do 1. avgusta Nišvil će biti održan između 10. i 13. septembra.

Naravno pomerićemo održavanje Nišvila i ako Srbija bude odlučila da zabrani ulazak stranim državljanima u našu zemlju –  kazao je Blagojević, i zamolio članove republičkog kriznog štaba, kao i svih gradskih kriznih štabova, da se suzdrže od označavanja umetničkih festivala kao potencijalno najopasnijih žarišta širenja epidemije.

Izvor: Danas

Foto: Poster/Promo

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *