субота, 20 јула

Objavljen “Jazz Classic“ Olega Kirejeva sa srpskim džezerima

Objavljen “Jazz Classic“ Olega Kirejeva sa srpskim džezerima

Ruski saksofonista Oleg Kirejev je uz podršku kuće Metropolis Music objavio novo izdanje „Jazz Classic“.

Ovo je prvi džez projekat objavljen za srpsku muzičku kuću koji su zajednički snimili srpski džezeri i ruski muzičar. Od ponedeljka je „Jazz Classic“ dostupan za slušanje na Apple Music, Spotify, Deezer, Youtube, Music, Yandex i drugim digitalnim platformama.

Tesna dugogodišnja saradnja sa srpskim muzičarima konačno je rezultovala prvim propisnim rusko-srpskim džez albumom. Na snimanju albuma učestvovali su pijanista Milovan Paunović, kontrabasista Branko Marković i bubnjar Uroš Stamenković. Džez kompozicije koje su predstavljene na albumu zvuče opušteno i lako.

Foto: Oleg Kirejev

Nije potrebno biti ekspert da bi se slušao i voleo džez., kao i bilo koji pravac u umetnosti, životu, bilo kojoj delatnosti, u bilo čemu – ima mnoštvo tonova, nijansi, boja i osobenosti. Volim da pišem i izvodim muziku za široki krug ljudi, za one koji odavno u materijalu traže nove utiske i one za koje je muzika prijatna i svakodnevna podloga, izvor za dizanje raspoloženja, stvaranja atmosfere – kaže Kirejev.

– Postoje džez numere koje vas obuzimaju, plene i ne puštaju. Na novom albumu „Jazz Classic“ snimio sam osam „najzaraznijih“: All of Me, Misty, Autumn Leaves, Take the A Train i druge – dodaje poznati saksofonista.

Oleg Kirejev je poznat u svetskim džez krugovima, njegov album „The Meeting“, snimljen uz učešće istaknutog džez trubača Toma Harela, dospeo je na listu TOP 100 američkih radio-stanica i zadržao se na njoj nekoliko nedelja.

Oleg često sarađuje sa srpskim muzičarima i ima zajedničke projekte s Vasilom Hadžimanovom i pijanistom Draganom Čalinom. Narednog meseca planirana je promocija rusko-srpskog projekta na ruskoj radio-stanici Radio Jazz.

Foto/Cover: Promo

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *