субота, 20 јула

Predstavljanje romana “Tuneli prošlosti” u Boljevcu 26. marta

Predstavljanje romana “Tuneli prošlosti” u Boljevcu 26. marta

Književni rad i roman „Tuneli prošlosti“ autora Miljana Paunovića biće predstavljeni 26. marta u 18 sati, u Kulturno-obrazovnom centru u Boljevcu.

 „Radujem se susretu sa boljevačkom čitalačkom publikom. Za ovaj kraj me vežu posebne uspomene iz detinjstva, i deo inspiracije za moja dela dolazi baš iz perioda mog života koji sam proveo u istočnoj Srbiji“, rekao je Paunović.

Književnica Nataša Bundalo Mikić u svojoj recenziji o romanu Tuneli prošlosti navodi da „nas Paunović svojim oštrim perom, filmičnim koracima, vodi kroz uzbudljive i napete scene vrlo vešto slikajući prožimanje porodičnih odnosa i političkih krugova sa potrebnom distancom. Sve nas uverljivo i psihološki oštroumno podseća na vremena koja savršeno poznajemo, koja smo živeli i živimo“.

Lektorka Jelena Dilber u svojoj recenziji ovog romana ističe:

„Prateći tri paralelne radnje, koje nas vode u poratne godine neizvesnosti i obnove, zlatne sedamdesete i početak novog milenijuma sa svim svojim nadama u nove i bolje početke, autor nas provodi kroz svojevrsni vremeplov nudeći nam sudbine malih običnih ljudi koji su usisani u vrtlog političke borbe za moći, visokih položaja i zakulisnih igara opasnih igrača iz senke o kojima se samo naslućuje da zaista postoje i da su baš ti pojedinci kreatori sudbine države i svih nas“.

Boljevac / Foto: KOC

Roman „Tuneli prošlosti“ izašao je krajem 2021. godine, i trenutno je u fazi pripreme drugog izdanja.  Paunović je 2018. godine objavio svoj prvi roman „Soba tajni“ koji je imao dva izdanja, a trenutno radi i na svojoj trećoj knjizi.

Miljan Paunović je rođen u Zaječaru, diplomirao je politikologiju na Fakultetu političkih nauka u Beogradu, novinarstvom se bavi od 2001. godine. Svoje priče objavljuje na blogu www.miljan-paunovic.com. Zaposlen je na portalu Biznis.rs, a osnivač je i urednik portala Media Start Info. Živi i radi u Beogradu.

Tuneli prošlosti/Foto: M.P./Muzej Luvr. Pariz

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *