четвртак, 18 јула

Premijera filma „Nezavisne“: Izbor za Mis sveta koji je promenio poimanje lepote i svesti

Premijera filma „Nezavisne“: Izbor za  Mis sveta koji je promenio poimanje lepote i svesti

Film „Nezavisne“ o izboru za Miss iz 1970. godine, koji je promenio poimanje zapadnog modela lepote, biće prikazan premijerno u četvrtak 8. oktobra u 20 sati u  velikoj sali Kombank dvorane u okviru specijalnog događaja pod nazivom: „Najvažnije veče za dame kome ćete prisustvovati“.

Zanimljiv podatak je da film „Nezavisne“ većinski stvarala ženska ekipa. Režirala ga je Filipa Lutrof. Jednu od glavnih uloga tumači Kira Najtli, dok su među ostalim protagonostima Greg Kenir, Ris Ifans i drugi.

Foto: „Nezavisne“/Youtube/Screenshot

Radnja ovog filma zasnovanog na istinitoj priči  je smeštena u London  kada je 1970. godine održano takmičenje za Mis sveta čiji je domaćin bio američka legenda komedije Bob Houp. 

Ovo takmičenje za Mis sveta bilo je jedno od najgledanijih – sa preko 100 miliona gledalaca. Tvrdeći da takmičenje ponižava žene, upadom na binu novoosnovani Ženski pokret za oslobođenje stekao je slavu preko noći, ometajući prenos takmičenja uživo. Kada se prenos nastavio proglašenje pobednice izazvalo je nemir.

Foto: „Nezavisne“/Youtube/Screenshot

Pobednica takmičenja nije bila favoritkinja iz Švedske nego Mis Grenade, prva crna žena koja je postala Mis sveta. Za nekoliko sati publika je postala svedok proterivanja patrijarhata sa bine, kao i menjanja zapadnog ideala lepote.

Pre početka filma biće upriličen modni događaj i koktel, uz poštovanje mera bezbednosti usled pandemije korona virus.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *