субота, 20 јула

Premijera predstave „Lounli plenet“ u Ateljeu 212

Premijera predstave „Lounli plenet“ u Ateljeu 212

Predstava „Lounli plenet“ („LONELLY PLLLANET“) inspirisana svetskom epidemijom korona virusa biće premijerno izvedena večeras,  24. jula u beogradskom Ateljeu 212, uz poštovanje svih propisanih mera.

U  ovom projektu sa maskama na licu igraće troje od petoro autora projekta – Olga Dimitrijević, Maja Pelević i Dimitrije Kokanov, dok će publika sa video bima slušati Tanju Šljivar i Igora Korugu.

U publici će biti samo sedmoro gledalaca koji će već na ulazi dobiti maske i morati da drže propisanu distancu. Izvođenje počinje na bočnoj pjaceti Ateljea 212, zatim performeri i publika ulaze unutra. U gornjem foajeu dramaturzi će izgovarati tekst sa propisanom distancom između sebe. Tada će se uključiti i Tanja Šljivar i Igor Koruga. Predstava o aktuelnoj svetskoj krizi i svime što je ona iznedrila, završava se ispred Ateljea 212.

Foto: Promo/Atelje 212/Poster/Fejsbuk

Lounli plenet je predstava imerzivnog karaktera, koja se izvodi u otvorenim i zatvorenim prostorima, oko i u zgradi pozorišta, namerno izbegavajući klasičan scenski prostor, odnosno samu scenu. Kroz kolažnu strukturu pet autorskih i izvođačkih glasova, koji se međusobno prepliću i prožimaju, umetnici vode propisno distanciranu publiku na turističku turu kroz obe strane novčića utopije i distopije naše (pozorišne) svakodnevice.

Izvor: Danas / MSI

Foto: Promo/Atelje 212/Poster/Fejsbuk

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *