четвртак, 18 јула

Raspisan konkurs iz oblasti javnog informisanja

Raspisan konkurs iz oblasti javnog informisanja

Ministarstvo kulture i informisanja Republike Srbije raspisalo je deset konkursa iz oblasti javnog informisanja za 2021. godinu, za koje je opredeljeno 310 miliona dinara, što je najviši iznos do sada.

Kako je saopšteno, prvi put je ove godine raspisan Konkurs za sufinansiranje projekata proizvodnje medijskih sadržaja koji promovišu i afirmišu teme iz oblasti kulture.

„Raspisani su i konkursi za sufinansiranje projekata proizvodnje medijskih sadržaja: za radio, televizije, za štampane medije i servise novinskih agencija, za sadržaje koji se realizuju putem elektronskih medija čiji izdavači imaju sedište na teritoriji AP Kosovo i Metohija“, navelo je ministarstvo.

Raspisani su i konkursi za projekte na jezicima nacionalnih manjina, konkursi namenjeni osobama sa invaliditetom, pripadnicima srpskog naroda u zemljama regiona, organizovanja i učešća na stručnim, naučnim i prigodnim skupovima, kao i unapredjivanja profesionalnih i etičkih standarda“, navodi se u saopštenju ministarstva.

Konkursi traju do 12. februara i raspisani su radi pružanja finansijske podrške medijskim sadržajima koji doprinose ostvarivanju javnog interesa u oblasti javnog informisanja, kao i za sufinansiranje projekata organizovanja i učešća na stručnim, naučnim i prigodnim skupovim, unapređivanja profesionalnih i etičkih standarda promovišu.

Odluke o raspodeli sredstava biće donete najkasnije u roku od 90 dana od dana zaključenja konkursa.

Ministarstvo je pozvalo novinarska i medijska udruženja, koja su registrovana najmanje tri godine pre datuma raspisivanja konkursa, da predlože članove konkursnih komisija kao i medijske stručnjake zainteresovane za učešće u radu komisija da se prijave pisanim putem.

Detaljne informacije i potrebni formulari nalaze se na linku.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *