четвртак, 18 јула

Snima se nastavak kultne serije: Kafana “Složna braća” ponovo radi!

Snima se nastavak kultne serije: Kafana “Složna braća” ponovo radi!

Prva klapa humorističke serije “Složna braća – The Nekst Đeneration ”, “pala je” u subotu 15. maja u studiju u Šimanovcima, nadomak Beograda.

Nastavak kultne serije iz devedesetih godina režira Milorad Milinković, a velika glumačka ekipa predvođena je: Natašom Ninković, Raletom Milenkovićem, Andrijom Kuzmanovićem, Nenadom Okanovićem, Nikolom Pejakovićem, Ljubišom Savanovićem, Markom Gverom, Mimom Karadžićem, dr Neletom Karajlićem i drugima.

Snimanje će trajati naredna dva meseca u studiju u Šimanovcima, Lipovačkoj šumi i na drugim lokacijama u okolini Beograda. Scenario i ovoga puta potpisuje dr Nele Karajlić, uz Srđana Jankovića. Seriju producira Telekom, a prikazivanje je planirano u jesenjoj programskoj šemi na Superstar televiziji i na nekoj od televizija sa nacionalnom frekvencijom. Za izvršnu produkciju ove komedije zadužena je ETM produkcija.

Foto: ETM produkcija/“Složna braća – The Nekst Đeneration“

Prema rečima reditelja Milorada Milinkovića, iako su „kulise” vremena bitno izmenjene u odnosu na prvu sezonu serije „Složna braća” iz 1995. godine, čija se radnja odigravala neposredno po završetku rata, na teritoriji ničije zemlje, jedinog preostalog nepodeljenog dela teritorije koji je ostao pod protektoratom UN-a, ovu verziju odlikuju mirnodopski uslovi. U odnosima likova se, međutim, ništa nije bitno izmenilo. Milinković naglašava:

– I dalje svi pokušavaju svakog da prevare, uspevši na kraju jedino da prevare sami sebe“. Nova verzija se po pitanju forme razlikuje po tome što je, i pored linearnosti radnje tokom cele serije, svaka od 12 epizoda samostalna i dramaturški zaokružena celina – objašnjava reditelj.

Foto: ETM produkcija/“Složna braća – The Nekst Đeneration“

Jedan od izvršnih producenata ETM-a, Bojan Ivković, naglašava da nije u pitanju klasičan rimejk serije, iako se „Složna braća – The Nekst Đeneration“ idejno oslanjaju na prethodnu verziju i jesu njena svojevrsna inačica. Nova sezona ima nove likove i novu dramaturgiju, koju kontekstualizuje stari prostor čuvene kafane. Ona je ujedno postala i simbol novog početka jedne nove generacije, koja uprkos rubu vremena nije puno odmakla od svojih prethodnika. Međusobni odnosi pripadnika „različitih naroda i narodnosti“ koji su okosnica same priče i dalje su isprepletani njihovim različitim interesima, koji ih i ovaj put dovode u raznolike groteskne situacije.

Foto: ETM produkcija/“Složna braća – The Nekst Đeneration“

Neobične zgode i nezgode posetilaca ove nepodeljene teritorije na tromeđi i dalje začinjavaju život ove nezaboravne kafane, u kojoj ćemo se družiti na jesen.

Foto/Cover: ETM produkcija/“Složna braća – The Nekst Đeneration“

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *