четвртак, 18 јула

Zbog bahatog avanturiste predlog da se zabrane letovi iznad „Uvca“

Zbog bahatog avanturiste predlog da se zabrane letovi iznad „Uvca“

Direktorat civilnog vazduhoplovstva Republike Srbije predložio je da se razmotri uspostavljanje uslovno zabranjene zone iznad rejona Specijalnog rezervata prirode „Uvac“.

Na ovaj predlog su došli nakon što je prošle nedelje javnost šokirala vest da je najmanje šest mladunaca beloglavih supova ispalo iz gnezda zbog helikoptera koji je bio u niskom letu iznad kanjona Uvca. 

Ispostavilo se, prema pisanju medija, da je tim helikopterom upravljao Željko Mitrović, vlasnika kompanije Pink.  

Zbog novonastale situacije Direktorat civilnog vazduhoplovstva dao je predlog da se 14. avgusta održi sastanak sa nadležnim organima, na kojem će se razmotriti aspekti uspostavljanja uslovno zabranjene zone iznad rejona Specijalnog rezervata prirode „Uvac“.

Na sastanak su pozvani predstavnici Ministarstva odbrane Republike Srbije, Ministarstva unutrašnjih poslova Republike Srbije, Ministarstva građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture i Zavoda za zaštitu prirode Srbije.

Specijalni rezervat „Uvac“ pod posebnom je zaštitom i na njemu se nalazi najveća gnezdeća kolonija beloglavog supa u Srbiji i jedna od najvećih na Balkanu.

Izvor: RTS/MSI

Foto: Uvac/M.P.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *