субота, 20 јула

„Eko straža“ poziva na veliku akciju čišćenja smeća širom Srbije

„Eko straža“ poziva na veliku akciju čišćenja smeća širom Srbije

Velika akcija čišćenja smeća širom Srbije biće održana u nedelju 25. aprila u organizaciji neformalne grupe građana “Eko straža” u okviru kampanje Zavrni rukave.

Otpad će se čistiti na preko 50 lokacija – od Kikinde do Vranja, i ovo će biti jedna od najvećih akcija te vrste u našoj zemlji.

Kampanja Zavrni rukave održava se na svake četiri sedmice, nedeljom. Ovo će biti treća akcija, a iz Eko straže kažu da svaka akcija ima za cilj ne samo da počisti đubre sa određene lokacije, već da omasovi ove aktivnosti kako bi se uticalo na institucije da regulišu problem upravljanja otpadom, ali i sprovedu kaznenu politiku.

-Pokušavamo da što više ljudi uključimo u čišćenje, ali smo svesni da to nije trajno rešenje, i zato je pravi cilj da nateramo državu da nađe sistemsko rešenje, tačnije da izgradi sistem upravljanja otpadom. Sa druge strane, želimo i da podignemo svest svih nas o smeću – kaže Bojan Simišić iz Eko straže.

Foto: Eko straža/Fb stranica

Simišić kaže da je u prvoj akciji u okviru kampanje smeće očišćeno sa dve lokacije (reka Peštan kod naselja Rudovci i Rosomačka reka odnosno Rošomački Lonci na Staroj planini), u drugoj sa 14, a u nedelju će smeće biti očišćenjo sa preko 50 lokacija.

Izvor: Balkangreenenergynews.com/MSI

Foto: Eko straža/Fb stranica

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *