субота, 20 јула

Festival francuskog filma od 21. do 25. jula

Festival francuskog filma od 21. do 25. jula

O najaktuelnijim delima francuske kinematografije koja će ove godine zaživeti  na velikom platnu u okviru trećeg Festivala francuskog filma, koji će biti održan od 21. do 25. jula bilo je reči na konferenciji za novinare u Kombank Dvorani, 15. jula,, kada je ujedno i predstavljen  celokupan program festivala.

Festival će tokom pet dana trajanja biti održan na tri lokacije Kosančićevom vencu, Kombank Dvorani i online platformi MojOFF.

Ovu čuvenu filmsku smotru će u bioskopu na otvorenom na Kosančićevom vencu 21. jula u 21h, otvoriti film Francuska („France“) reditelja Bruna Dumona, a ulaz je besplatan. Drama sa elementima komedije Francuska je inače deo zvanične kanske filmske selekcije za 2021. godinu. Glavna uloga poverena je tamošnjoj filmskoj zvezdi  Lei Sejdu ( Lea Seydoux) ovenčanoj Zlatnom palmom u Kanu, a istovremno poznatoj po ulogama u ostvarenjima Obmana, Zločini budućnosti, Jednog lepog jutra, Priča mog života, ali i filmu Francuska depeša čija je premijera planirana za oktobar ove godine, a u kojoj tumači izvesnu Simon.

Deo programa festivala biće prikazan i na platformi MojOFF gde će 
frankofoni imati priliku da pogledaju triler francusko – belgijske koprodukcije Prevodioci (Les traducteurs) koji je prošle godine zatvorio Festival francuskog filma. Film dolazi od francuskog reditelja Regisa Roinsarda dobitnika nagrade publike na Internacionalnom filmskom festivalu u San Francisku 2013. godine, ali i poznatog po urnebesnoj romantičnoj komediji „Popularna“ (Populaire) iz 2012. godine.

Cene karata za filmove su 300 dinara, doke je cena karata za paralelni program 150 dinara. Ulazak u bioskop na otvorenom je besplatan.

Celokupan program festivala možete pogledati na sajtu www.kombankdvorana.rs

Omaž francuskom filmu u okviru festivala biće održan u organizaciji Francuskog instituta, Kombank Dvorane i MCF MegaCom Film-a. Ovogodišnji partneri festivala su Ministartsvo kulture Republike Srbije, Opština Stari Grad. TV 5 Monde, Unifrance i MojOFF.

Foto: Promo

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *