четвртак, 18 јула

„The Superdeep“ sa Milenom Radulović stiže u domaće bioskope

„The Superdeep“ sa Milenom Radulović stiže u domaće bioskope

Ruski film „The Superdeep“ reditelja Arsenija Sjuhina, sa srpskom glumicom Milenom Radulović u glavnoj ulozi, naći će se uskoro na domaćem velikom platnu.

Kola Superdeep je najveći tajni sovjetski objekat smešten na Koljskom poluostrvu. Godine 1987. na dubini od 12 km ispod površine Zemlje zabeleženi su neobjašnjivi glasovi koji podsećaju na vrisku i jauke velikog broja ljudi. Epidemiolog, Ana Fjodorova (Milena Radulović) i specijalna vojna jedinica imaju zadatak da otkriju uzrok misterioznih događaja na naučnoj stanici koja se nalazi duboko ispod površine zemlje. Ono što su pronašli predstavlja najveću pretnju sa kojim se čovečanstvo ikada suočilo, a budućnost sveta sada je u njihovim rukama.

Foto: „The Superdeep“/Promo

Kao rodom sa Koljskog poluostrva nisam mogao da ne znam takvo obeležje moje domovine. Zbog toga je bilo zanimljivo imati stvarne događaje kao osnovu za neku sopstvenu, a fantastičnu priču,“ rekao je reditelj Sjuhin povodom filma „Superdeep“ o bušotini koja je na leto 1990. dostigla dubinu od 12.262 metara, svrstavajući je u Ginisovu knjigu rekorda kao najdublje čovekovo dostizanje ka Zemljinoj kori. Krici koje su snimili pod zemljom, i tehnički problemi koji su ometali dalje kopanje, stvorili su jednu od najvećih ruskih legendi – da su došli do samog pakla.

Dok sam proučavao Koljske bušotine, bio sam iznenađen. Događaji koji su se tamo dogodili privukli su pažnju velikog broja internacionalnih medija. Dokumeti koji su povezani sa razvojem i zatvaranjem ultraduboke bušotine i dalje su strogo poverljivi i nepoznati“, istakao je producent filma Sergej Torčilin dodavši „Mislim da je legenda o Koljskom poluostrvu sjajan koncept  i  idealna baza za snažan žanrovski film.“

Foto: „The Superdeep“/Promo

„Superdeep“ ostvarenje koje autori karakterišu kao film o preživljavanju, inspirisani kultnim ostvarenjima „The thing“ Džona Karpetnera i  sage  „Osmi putnik“,  snimano je na originalnoj lokaciji, blizu Murmanska na samom severu Rusije, gde su se zapravo i dogodili nauci neobjašnjivi događaji, koji su potom prerasli u narodne legende. Ovaj uzbudljivi misteriozni triler, nudi vam svoju verziju priče i razlog naglog zatvaranja jednog od najvećih naučnih projekata Sovjetskog saveza.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *