субота, 20 јула

„Zemlja nomada“ najbolji film, Oskari za najbolje glumce Mekdormandovoj i Hopkinsu

„Zemlja nomada“ najbolji film, Oskari za najbolje glumce Mekdormandovoj i Hopkinsu

Za nama je još jedna dodela Oskara prestižne filmske nagrade Američke filmske akademije, a pobednik večeri  je „Zemlja nomada“, koji je dobio i nagrade za najbolju režiju Kloi Žao i najbolju glumicu Frensis Mekdormand.

Entoni Hopkins je nakon 30 godina od maestralne uloge Hanibala Lektora u čuvenom filmu „Kad jaganjci utihnu“, dobio još jednog Oskara za glavnu ulogu u filmu „Otac“.

Entoni Hopkins/Indie Wire/Twitter

Frensisi Mekdormand je za ulogu u filmu „Zemlja nomada“ dobila svog trećeg Oskara, it ime se izjednačila sa Meril Strip.

Oskare za sporedne uloge dobili su Ju Jung Jun  za rolu u filmu Minari i Danijel Kaluja za ulogu u Judi i crnom Mesiji.

Film „Mank“ Dejvida Linča sa čak 10 nominacija „na 93. dodeli Oskara dobio je samo dve nagrade i to za najbolju scenografiju i fotografiju.

Foto: Frances McDormand in the film NOMADLAND. Photo Courtesy of Searchlight Pictures. © 2020 20th Century Studios All Rights Reserved

Za njabolji strani film proglašeno je dansko ostvarenje „Još jedna tura“ reditelja Tomasa Vitenberga. 

Film „Otac“ dobio je nagradu za najbolji adaptirani scenario Kristofera Hemptona i Florijana Zelera, a Oskar za najbolji scenario otišao je za ostvarenje „Ženi koja obećava“ Emerald Fenel.

Foto: Oskar 2021/Screenshot

Trent Reznor, Atikus Ros i Džon Batist podigli su Oskara za najbolju muziku koju su komponovali za film Soul, dok su H.E.R, Dernst Emil i Tiara Tomas nagrađeni za najbolju numeru Fight For You iz ostvarenja Juda i crni Mesija.

Ovogodišnje izdanje Oskara je u senci pandemije korona virusa. Uprkos tome, većina glumaca je prisustvovala dodeli nagrada u dvorani železničke stanice „Junion“, a bio je upriličen i skromni „crveni tepih“.

Izvor: RTS/MSI

Foto/Cover: Oskar 2021/Screnshot

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *