субота, 20 јула

Atelje 212 počinje sezonu u septembru premijerom „Dabogda te majka rodila“

Atelje 212 počinje sezonu u septembru premijerom „Dabogda te majka rodila“

Beogradsko pozorište Atelje 212 otvoriće potorišnu sezonu predstavom „Dabogda te majka rodila“, 11. septembra, a u toku ovog meseca imaće još tri premijere. 

Ova predstava biće izvedena u velikoj sali sa pokretnim krovom, koji će biti otvoren, a Atelje namerava, u skladu sa korona-merama, da u prodaju pusti trećinu ulaznica, što znači 100 gledalaca.

– Sezonu ćemo početi 11. septembra premijernim izvođenjem predstave ‘Dabogda te majka rodila’, koja je prvobitno bila planirana za mart, za 23. septembar planirana je premijera predstave ‘Ruska smrt’, 11. oktobra trebalo bi prvi put da bude odigran komad ‘Pred svitanje’, a 25. oktobra ‘Jedan Pikaso’. Za kasnije ćemo videti. Gledamo da što više predstava odigramo u tom periodu, jer je i dalje pitanje koliko će od novembra predstave moći regularno da se igraju –  kaže Novica Antić, upravnik Ateljea 212  – piše Nova.rs.

Predstava „Dabogda te majka rodila“ po romanu Vedrane Rudan u režiji Tatjane Mandić Rigonat pripremana je za 13. mart, ali je izvođenje moralo da bude odloženo zbog pandemije koronavirusa i zatvaranja pozorišta.

Predstava govori o odnosu žene u zrelim godinama i njene majke koju je smestila u dom za stare. U glavnim ulogama su Svetlana Bojković kao majka i Marta Bereš kao ćerka, a igraju i Feđa Stojanović (otac), Jovana Stojiljković (Anđeo), Dara Džokić (Depresija), Branka Šelić (Glaukom), Isidora Minić (Glavna), Dragana Đukić (Rođena), Sofija Juričan (Želja), Ljiljana Stjepanović (Gospođa), kao i devetočlani Hor starica Felićita.

Izvor: Nova.rs

Foto: Miljan Simonović

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *