понедељак, 27 маја

Huligani upali na izložbu stripova, pocepali radove i bacili suzavac

Huligani upali na izložbu stripova, pocepali radove i bacili suzavac

Grupa od 15 mladića, sa maskama, crnim fajerkama i kapuljačama upala je sinoć na izložbu stripova u okviru festivala „Novo doba“ u Beogradu, bacila suzavac i pocepala izložene radove, preneo je portal Nova.rs.

Marko Somborac, jedan od učesnika izložbe, rekao je za ovaj portal da je  strip grupa koja je autor ovog događaja, sinoć prijavila policiji pretnje smrću, ali je uprkos tome došlo do napada.

Izložba se održava u Staroj kapetaniji, a nakon šerovanja pojedinih „crnohumornih“ stripova, krenula je lavina negativnih reakcija na društvenim mrežama, nazivajući ih satanistima, nakon čega je prvo došlo do pretnji smrću autorima izložbe, da bi večeras došlo do upada.

Somborac je rekao da su huligani upali u prostoriju gde su bili izloženi radovi, bacila suzavac, i da nisu pretili dežurnoj umetnici i jednoj osobi iz obezbeđenja.

Somborac dodaje da je do upada vandala došlo, iako su sinoć oko 19 sati policiji prijavljene pretnje smrću, koje su dobijali učesnici izložbe.

– Policija se nalazi na minut od mesta događaja. Kod ljudi očigledno postoji nerazumevanje crnog humora. Niko od njih na primer nije prijavio komšiju koji bije ženu. Uprkos ovom događaju, mi imamo još dve izložbe zakazane – rekao je Somborac.

Podsetimo, vođa srpske desnice Miša Vacić sa saradanicima pokušao je 9. oktobra da spreči otvaranje izložbe „Kapija –  i kad boli istina je lek“ u Centru za kulturnu dekontaminaciju u Beogradu.

Izvor: N1

Foto: Screenshot

 

2 komentara

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *